SIEP
SIEP frågor och svar

Frågor och svar – Grundläggande Psykoterapiutbildning

I det här avsnittet svarar vi på vanliga frågor gällande den Grundläggande Psykoterapiutbildningen. 

Hur vet jag att den psykoterapiutbildning jag söker håller hög kvalitet? 

Vid val av samordnare av din psykoterapiutbildning kan du med fördel ta reda på om utbildningen har sfKBT certifiering. Denna certifiering mottas nämligen endast om samordnarens utbildningsinnehåll lever upp till de krav som intresseföreningen sfKBT har satt upp. Svenska föreningen för kognitiv psykologi och forskning har varit aktiv sedan 1986 och ansvarar för kvalitetssäkring av psykoterapiutbildningar. 

Vi på SIEP Institute är stolta över vår sfKBT certifiering och kan därmed garantera att vår Grundläggande Psykoterapiutbildning är en högkvalitativ utbildning. 

Skulle du vilja läsa mer om det, så är du varmt välkommen att klicka dig in på artikeln där vi berättar mer om certifieringen från sfKBT

Finns psykoterapiutbildningen på distans? 

Ja, den Grundläggande psykoterapiutbildningen genomförs på distans med ett fåtal fysiska träffar. Vi på SIEP Institute startade med onlineundervisning av våra utbildningar redan 2018. Sedan dess har vi förfinat och optimerat sättet att distansundervisa på genom att hitta kvalitativa och interaktiva lösningar för vår utbildningsplattform.

Samtliga av våra utbildningar sker på distans med ett par fysiska träffar per termin. Träffarna brukar vara ett uppskattat inslag i utbildningen för att lära känna de andra kursdeltagarna.

Inom en snar framtid kommer vi även kunna erbjuda Grundläggande Psykoterapiutbildning på engelska för utlandsstudenter.  

 

SIEP Frågor och svar

Varför ska jag välja att studera hos SIEP Institute?

Vi samarbetar med världsledande forskare för att kunna erbjuda ett modernt och upplevelsebaserat utbildningsprogram. Programmet håller hög kvalitet med akademisk legitimitet.

Den röda tråden i vårt utbildningsmaterial grundar sig i den senaste forskningen. Det gör att du alltid kan känna dig trygg med att dina lärare håller sig uppdaterade på nyheter inom branschen.

För att kunna garantera att utbildningsmaterialet och de nya kunskaperna når dig som studerande på ett pedagogiskt sätt så är vi lyhörda för individuella önskemål och vi som lärare har lång erfarenhet av såväl distansundervisning som av branschen i stort. Alla utbildningshandledare hos SIEP Institute är legitimerade psykoterapeuter och/eller psykologer, med olika expertområden. Tillsammans täcker vi ett stort kunskapsområde inom allt från forskning, handledning och kliniskt arbete till undervisning och mentorskap.

Kan jag läsa andras omdömen för Grundläggande Psykoterapiutbildning?

Självklart! På sidan med omdömen kan du både läsa omdömen och se videoklipp där tidigare elever berättar om hur de upplevt sin studietid hos oss. Du hittar också omdömen på utbildningssidorna som studentum.se och utbildning.se. På utbildningssidorna går våra elever in och skriver recensioner efter avslutade utbildningar.

Finns det möjlighet att delbetala en utbildning?

Vi erbjuder delbetalning via ett samarbete med vår betalningspartner Human Finans. Det gör att vi med glädje kan erbjuda dig som är intresserad av våra utbildningar möjlighet till delbetalning på 6 eller 12 månader helt räntefritt.

Läs mer om hur du kan delbetala din utbildning genom Human Finans

Human Finans

 

Jag har fler frågor! Vart vänder jag mig då?

Tveka inte att ta kontakt med oss ifall du skulle ha fler frågor om utbildningar, kurser eller övrigt.

Du når oss på:

Mejl: info@siepinstitute.se
Telefon: +46 70 985 01 36