SIEP

Nyheter om psykoterapi, KBT och ACT

Nyheter, artiklar, elevintervjuer och aktuellt inom SIEP.

Human Finans samarbete med SIEP
Distansutbildning

Trygg finansiering av din utbildning

På SIEP Institute erbjuder vi våra elever förmånlig finansiering genom Human Finans, en pålitlig partner för utbildningsfinansiering inom vården.
De senaste åren har utvecklingen inom hälsa, vård och utbildning lett till en ökning av privata vård- och utbildningsföretag. Det har skapat ett växande behov av privat finansiering.

Läs mer »
Elevintervju

Första året på Grundläggande psykoterapiutbildning

Möt en av våra nuvarande elever som idag arbetar som sjuksköterska på en akutsjukvårdsavdelning, hon går första året på Grundläggande psykoterapiutbildning (steg-1 KBT). Halvvägs genom utbildningen brukar vi göra en avstämning med våra elever för att fånga upp eventuella önskemål inför kommande terminer.

Läs mer »
Fördjupning

Vad är KBT?

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en evidensbaserad psykoterapimetod som fokuserar på att identifiera och förändra tankemönster och beteendemönster som kan vara negativa eller skadliga för en persons psykiska hälsa.

Läs mer »
Intervju elev SIEP
Elevintervju

Elevintervju 2 – Grundläggande psykoterapiutbildning

Möt Sabina, en beteendevetare som också är en av deltagarna i vår grundläggande psykoterapiutbildning steg-1 KBT. Hon påbörjar inom kort termin 2 och är otroligt förväntansfull inför det kommande året. Här berättar hon mer för oss och er om den del av studietiden som redan passerat!

Läs mer »
Intervju elev SIEP
Elevintervju

Elevintervju 1 – Grundläggande Psykoterapiutbildning

David som idag arbetar som barn- och ungdomspsykiatriker, har valt att gå SIEPs Grundläggande Psykoterapiutbildning (Steg-1 KBT) och avslutar nu sin andra termin. Vi ställde några frågor till David för att få reda på vad han tycker om utbildningens första år.

Läs mer »
Psykoterapeut SIEP
Fördjupning

Skillnaden mellan psykoterapeut och psykolog

Vad är skillnaden mellan psykoterapeut och psykolog? Två yrkesroller vars benämningar påminner om varandra och där båda yrkena går ut på att arbeta med samtalsterapi. Det är förståeligt att det kan vara svårt att hålla isär dessa och att faktiskt förstå skillnaden på dem. Här reder vi ut begreppen.

Läs mer »
Certifierade utbildningar sfKBT
Distansutbildning

Kvalitetsgaranti – sfKBT certifierade utbildningar

sfKBT är en intresseförening som ansvarar för att kvalitetssäkra och dela ut sfKBT certifiering till kvalitativa grundutbildningar inom KBT. Föreningen grundades år 1986 och har sedan dess varit känd som Svenska föreningen för kognitiv psykologi och forskning men sedan år 2006 benämner vi den dock som sfKBT. Här berättar vi mer om kvalitetsgarantin som sfKBT certifierade utbildningar ger dig som letar efter en bra grundutbildning inom KBT.

Läs mer »
Utbildningskrav
Distansutbildning

Ansökningskrav för utbildningar i KBT och ACT

Är du nyfiken på någon av våra utbildar inom KBT och ACT och undrar vilka ansökningskraven är? Vi går igenom vem som kan söka till våra olika utbildningar och vad som krävs för att kunna bli antagen. Alla våra utbildningar sker på distans för att du ska kunna utbilda dig inom KBT och ACT oavsett var du bor, i Sverige eller utomlands. Det är därför viktigt att du har tillgång till en dator och internet under hela utbildningen oavsett vilken utbildning du vill gå.

Läs mer »
Distansutbildning

SIEP Institute – Studera på distans

På SIEP Institute startade vi redan 2018 med fokus på digital undervisning. Det har gett oss ett stort kunnande inom just området digital undervisning och digitala plattformar.  Vår populäraste utbildning är Grundläggande Psykoterapiutbildning (Steg 1 KBT) är till störst del på distans med ett fåtal fysiska träffar per termin. Att studera på distans har många fördelar – läs mer om dessa här.

Läs mer »
Evidensbaserad psykologi
Fördjupning

Evidensbaserad praktik (EBP)

Vi vill ge dig kunskap, förståelse och förmåga att tillämpa evidensbaserade processer i psykoterapin, det gäller i alla våra utbildningar och kurser. Här förklarar vi närmare vad evidensbaserad praktik innebär och hur vi arbetar med det som grund i våra kurser.

Läs mer »