SIEP

SIEP Institute – Studera på distans

När Corona svepte över Sverige var det många utbildningsaktörer som erbjöd sina elever att studera på distans med helt digital undervisning. På SIEP Institute startade vi redan 2018 med fokus på digital undervisning. Det har gett oss ett stort kunnande inom just området digital undervisning och digitala plattformar.   

Vår populäraste utbildning är Grundläggande Psykoterapiutbildning (Steg 1 KBT) som just nu är helt på distans. Att studera på distans har många fördelar, men så snart vi ser att det är möjligt så planerar vi in ett antal fysiska träffar i Stockholm och Uppsala. 

– Det brukar vara uppskattat att ses 2-4 ggr per termin för att alla elever, handledare och lärare ska få chans att träffas.

JoAnne, medgrundare och utbildningsansvarig

Digital undervisning för dig som vill studera på distans

Tommy Lydell är medgrundare i SIEP, det är han som med sin kreativa ådra utvecklar utbildningsmaterialet för läroplattformen. Steget låg därför nära till hands att skapa helt digitala utbildningar för att ge alla som önskar en chans att studera på distans. Alla SIEP’s utbildningar är på distans med ett fåtal fysiska träffar; Grundläggande Psykoterapiutbildning (Steg 1 KBT), ACT Grundkurs, ACT Specialistkurs för psykologer, Orienteringsutbildning i KBT, Ettårig KBT utbildning. Är ni en organisation som vill utbilda er personal? Då erbjuder vi er platsledda skräddarsydda utbildningar för hela eller delar av er organisation. 

Kontinuerlig utveckling av distansstudier

Vi utvecklar utbildningarna löpande med hjälp av ett fantastiskt nätverk av internationellt erkända forskare och kliniker. Tack vare det ligger våra utbildningar hela tiden i framkant när det gäller kunskap inom psykologi och psykoterapi. Alla utbildningar genomförs online så att du som bor utomlands kan delta lika kvalitativt som om du var på plats. Tack vare interaktiva lösningar och utbildningsplattformen online så går detta att lösa på ett bra och kvalitativt sätt. 

Varför har SIEP enbart distansutbildningar med fåtal fysiska träffar?

Att studera på distans ger nya möjligheter. T.ex. minskar resekostnader, påverkan på miljö, hotellkostnader och det blir även enklare för vår deltagare att planera när det gäller att hitta en fungerande balans mellan extra tid som behövs för studier och att samtidigt fortsätta med klientarbete på sina arbetsplatser.

Tommy Lydell, medgrundare

6 Tips när du ska studera på distans;

  1. Förbered dig på morgonen som om du ska iväg. Gör dig iordning som om du skulle iväg till skola eller jobb för att få en känsla av att dagen nu startar som vanligt. Det ökar energin och får dig mer motiverad!
  2. Välj en lugn plats med arbetsro. Skapa en trivsam och mysig miljö där du kan studera fokuserat. Det är viktigt att kunna lämna studieplatsen när du tar raster, se till att gå ut och ta luft eller gå till en annan del av huset emellanåt för att rensa tankarna.
  3. Rutiner som hjälper dig. Försök att tänka som om du skulle gått i skolan, en promenad på morgonen till skolan (fast du går istället runt kvarteret eller en härlig skogspromenad), på lunchen hade du kanske gått till matsalen och efter skolan skulle du ha gått hem eller till bussen. Försök att få in samma rutiner i din vardag fast du kör helt på distans, det hjälper din hjärna att starta upp och avsluta för dagen.
  4. Ät på bestämda tider. Ät frukost, lunch och mellanmål på bestämda tider, som om du var på skolan.
  5. Fokusera. Stäng av alla sociala medier och lägg bort din mobiltelefon medan du har lektioner. Precis som om du skulle ha varit i ett klassrum! SIEP’s utbildningar är krävande och ställer därför höga krav på engagemang för att du ska kunna hänga med i rätt takt.
  6. Se möjligheterna och fördelarna med digitala lösningar. För vissa är det det självklart och för andra är det en utmaning att arbeta med datorn som studiemedel. Försök att se det som en möjlighet att lära sig arbeta och ha kontakt med människor digitalt, vi går mer och mer åt det hållet och det är ett starkt och värdefullt verktyg att ha med sig och känna sig bekväm i.

Välkommen till SIEP Institute’s utbildningar

Digital utbildning
JoAnne föreläser i KBT.